Talent4Good

Een betere wereld begint hier, in Hilversum, bij jou!

Met het Talent4Good-programma springt het Hilversumse bedrijfsleven in de bres voor mensen met een economische of maatschappelijke achterstand. Veel Hilversummers worstelen met problemen als werkloosheid, taalachterstand en eenzaamheid en het tekort aan maatjes is groot. Daarom is jouw hulp hard nodig. Wil je ook meewerken aan een talentvol Hilversum? Word dan Talent4Good-coach!

Wat doet een Talent4Good-coach?

Het doel van Talent4Good is om coaches – medewerkers en zelfstandige professionals – te koppelen aan hulpvragers. Dit zijn mensen in kwetsbare situaties, die behoefte hebben aan (tijdelijke) ondersteuning. Talent4Good-coaches begeleiden hen en geven ze aandacht. Aandacht waarmee net het verschil gemaakt kan worden. Als coach werken geeft je niet alleen voldoening, het biedt je ook de kans om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. En met dit voortschrijdend inzicht geef je je dagelijkse werk een absolute upgrade. 

Talent4good-programma, inclusief starttraining en praktijkervaring 

Om je goed op weg te helpen, starten we met een training waarin je ontdekt hoe je mensen in kwetsbare situaties kunt begeleiden vanuit een coachende rol. Tegelijkertijd werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Na de training koppelen we je aan je gewenste maatje. Samen zijn jullie Talent4Good-maatjes en ondernemen jullie diverse activiteiten, verspreid over (minimaal) 12 uur in 12 weken. Zo creëer je een win-win situatie met en voor elkaar! 

UPDATE: Achter en voor de schermen actief! 

Als gevolg van de tweede golf van de Corona-crisis benutten we de komende fase optimaal door meer naar binnen te kijken. Hoe kunnen we Talent4Good Hilversum achter de schermen nog beter inrichten? Met die vraag gaan we aan de slag. Uiteraard blijven we ook voor de schermen actief. Het aantal hulpvragen is tenslotte toegenomen: hogere werkloosheid, veel thuiswerken, toegenomen eenzaamheid.  Het is voor Talent4Good een uitdaging aan de vermindering van deze problematiek bij te dragen. 

Op kleine schaal experimenteren

Daarom gaan we de komende maanden op kleine schaal experimenteren. Een beperkt aantal coaches gaat tijdelijk voor ons aan de slag om mensen met een hulpvraag te begeleiden. Normaal gesproken volgt een coach eerst een uitgebreid opleidingsprogramma. Tijdens het experiment laten we dit deel achterwege. Natuurlijk begeleiden wij je en voorzien we je van de benodigde informatie voordat je aan de slag gaat. Enthousiast geworden?

Wij verzorgen alle randvoorwaarden

  • Matching met een geschikt maatje
  • Introductietraining Talent4Good-coach en persoonlijke ontwikkeling 
  • Ondersteuning van een coördinator tijdens het hele programma 
  • Monitoren vooruitgang op basis van resultaten en tevredenheid

Praktische informatie

Een programma duurt minimaal 12 weken. Daarin onderneem je samen meerdere keren activiteiten. In totaal besteed je hier (minimaal) 12 uur aan. De details stem je met elkaar af. 

Kosten: Voor de training, matching en begeleiding vragen wij een bijdrage van:

  • Voor bedrijfsmedewerkers: CORONA-prijs € 195,- (normaal € 295,-) 
  • Voor zelfstandig professionals: CORONA-prijs € 95,- (normaal € 195,-) 

Talent4Good Hilversum – Partners

  • Stichting Zinnig Ondernemen bevordert, promoot en stimuleert sociaal en  maatschappelijk verantwoord ondernemen waarin het bedrijfsleven een rol heeft.
  • Good2connect: een project- & adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het oplossen van sociale en duurzame vraagstukken (good2connect.nl).
  • Versa Welzijn: draagt samen met bewoners bij aan een betrokken samenleving (versawelzijn.nl).