Talent4Good Hilversum Logo

Een betere wereld begint hier, in Hilversum, bij jou!

Met het Talent4Good-programma springt het Hilversumse bedrijfsleven in de bres voor mensen met een economische of maatschappelijke achterstand. Veel Hilversummers worstelen met problemen als werkloosheid, taalachterstand en eenzaamheid en het tekort aan maatjes is groot. Daarom is jouw hulp hard nodig. Wil je ook meewerken aan een talentvol Hilversum? Word dan Talent4Good-coach!

Wat doet een Talent4Good-coach?

Het doel van Talent4Good is om coaches – medewerkers en zelfstandige professionals – te koppelen aan hulpvragers. Dit zijn mensen in kwetsbare situaties, die behoefte hebben aan (tijdelijke) ondersteuning. Talent4Good-coaches begeleiden hen en geven ze aandacht. Aandacht waarmee net het verschil gemaakt kan worden. Als coach werken geeft je niet alleen voldoening, het biedt je ook de kans om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. En met dit voortschrijdend inzicht geef je je dagelijkse werk een absolute upgrade. 

Talent4good-programma, inclusief starttraining en praktijkervaring 

Om je goed op weg te helpen, starten we met een training waarin je ontdekt hoe je mensen in kwetsbare situaties kunt begeleiden vanuit een coachende rol. Tegelijkertijd werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Na de training koppelen we je aan je gewenste maatje. Samen zijn jullie Talent4Good-maatjes en ondernemen jullie diverse activiteiten, verspreid over (minimaal) 12 uur in 12 weken. Zo creëer je een win-win situatie met en voor elkaar! 

UPDATE: Achter en voor de schermen actief!
Als gevolg van de tweede golf van de Corona-crisis benutten we de komende fase optimaal door meer naar binnen te kijken. Hoe kunnen we Talent4Good Hilversum achter de schermen nog beter inrichten? Met die vraag gaan we aan de slag. Uiteraard blijven we ook voor de schermen actief. Het aantal hulpvragen is tenslotte toegenomen: hogere werkloosheid, veel thuiswerken, toegenomen eenzaamheid.  Het is voor Talent4Good een uitdaging aan de vermindering van deze problematiek bij te dragen.
Op kleine schaal experimenteren
 
Daarom gaan we de komende maanden op kleine schaal experimenteren. Een beperkt aantal coaches gaat tijdelijk voor ons aan de slag om mensen met een hulpvraag te begeleiden. Normaal gesproken volgt een coach eerst een uitgebreid opleidingsprogramma. Tijdens het experiment laten we dit deel achterwege. Natuurlijk begeleiden wij je en voorzien we je van de benodigde informatie voordat je aan de slag gaat. Enthousiast geworden? Bekijk deze vacture! 
Meld je nu aan als Talent4Good-coach!

Actuele vacatures

Maar ook bijvoorbeeld:

Bekijk alle vacatures

Wat levert het me op?

Je zal merken dat het je veel oplevert. Het zal je voldoening geven anderen te helpen. Je gaat merken dat het niet alleen een zinvolle maar ook nog eens een leerzame ervaring voor je is. Naast het inzetten van je talent is het onderling persoonlijk contact natuurlijk van grote waarde. En wat je ook vast een goed gevoel geeft: door jouw hulp kunnen steeds meer mensen op sociaal en economisch gebied participeren in de maatschappij.

Lees verder

Praktische informatie

Een programma duurt minimaal 12 weken. Daarin onderneem je samen meerdere keren activiteiten. In totaal besteed je hier (minimaal) 12 uur aan. De details stem je met elkaar af. 

Meld je aan!

Talent4Good in de media

Bekijk hier Olesya’s ervaring met een taalbuddy

Beluister hier het interview dat we mochten geven op NH Gooi radio

Meer informatie

Wat levert het me op?

Je zal merken dat het je veel oplevert. Het zal je voldoening geven anderen te helpen. Je gaat merken dat het niet alleen een zinvolle maar ook nog eens een leerzame ervaring voor je is. Naast het inzetten van je talent is het onderling persoonlijk contact natuurlijk van grote waarde. En wat je ook vast een goed gevoel geeft: door jouw hulp kunnen steeds meer mensen op sociaal en economisch gebied participeren in de maatschappij.  

Met jouw inzet lever je ook een directe bijdrage aan het halen van de duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN vastgesteld hebben. Denk aan doelstellingen op het gebied van een goede gezondheid, kwalitatief beter onderwijs en op het vlak van eerlijk werk en economische groei. 

Voordelen voor het bedrijf

Ook voor het bedrijf levert het veel voordelen op. Door medewerkers zelfsturend te laten leren, op eigen initiatief en op basis van eigen verantwoordelijkheid, worden de beste resultaten behaald. Hiervoor is een zekere autonomie van de medewerkers nodig en de ruimte om te experimenteren en fouten te mogen maken. Leren vanuit nieuwsgierigheid en individuele behoeftes betekent een grotere motivatie, wat sneller voor resultaat zorgt. 

Op weg naar een inclusieve samenleving

Veel Hilversummers worstelen met problemen als werkloosheid, taalachterstand en eenzaamheid. Onder hen zijn jongeren die hun baan zijn verloren als gevolg van de Corona-crisis en moeite hebben met het vinden van een nieuwe baan. Of denk aan nieuwe Nederlanders die ondersteuning zoeken bij het leren van de Nederlandse taal. Onder ouderen weer, heerst veel eenzaamheid. Of zij willen juist ondersteuning ter verbetering van de digitale vaardigheden. Het tekort aan vrijwilligers is helaas groot. Daarom neemt Good2Connect het initiatief tot Talent4Good, waarbij we samen werken aan een inclusieve Hilversumse samenleving. 

Ons uiteindelijke doel is om een beweging op gang te brengen in het bedrijfsleven waarbij maatschappelijke en persoonlijke talentonwikkeling ingebed is in het ‘nieuwe werken’. Als een bedrijf eenmaal de weg weet te vinden naar hulpvragers, wordt ons werk als matchmaker hopelijk vanzelf overbodig.

Meld je nu aan als Talent4Good-coach!

M/V gezocht: talentenjacht geopend!

We zijn hard op zoek naar nieuw talent. Werk mee aan een talentvol Hilversum en word Talent4Good-coach! Talent4Good start als een pilot op 30 september en eindigt op 28 februari 2021. Na afloop vindt een evaluatie en bijsturing plaats. Is de pilot succesvol dan breiden we uit naar meerdere regio’s.   

Meedoen is eenvoudig

Enthousiast geworden? Mooi! Ga je via ons aan de slag, dan nemen we je  veel werk uit handen. Uiteraard zetten we ons in voor een juiste match. Daarom kun je kiezen uit actuele vacatures of geef je vooraf aan bij welke hulpvraag en doelgroep jouw interesse ligt en dan gaan wij voor jou op zoek. Wij zorgen vervolgens voor de juiste match binnen jouw beschikbare tijd en begeleiden het proces. De activiteiten vinden overigens in de buurt van je werk en (deels) onder werktijd plaats. 

Wij verzorgen alle randvoorwaarden

 • Matching met een geschikt maatje
 • Introductietraining Talent4Good-coach en persoonlijke ontwikkeling 
 • Ondersteuning van een coördinator tijdens het hele programma 
 • Monitoren vooruitgang op basis van resultaten en tevredenheid

Praktische informatie

Een programma duurt minimaal 12 weken. Daarin onderneem je samen meerdere keren activiteiten. In totaal besteed je hier (minimaal) 12 uur aan. De details stem je met elkaar af. 

Kosten: Voor de training, matching en begeleiding vragen wij een bijdrage van:

  • Voor bedrijfsmedewerkers: CORONA-prijs € 195,- (normaal € 295,-) 
  • Voor zelfstandig professionals: CORONA-prijs € 95,- (normaal € 195,-) 
Meld je nu aan als Talent4Good-coach!
Talent4Good Hilversum Logo

 Talent4Good Hilversum – Partners

 • Stichting Zinnig Ondernemen bevordert, promoot en stimuleert sociaal en  maatschappelijk verantwoord ondernemen waarin het bedrijfsleven een rol heeft.
 • Good2connect: een project- & adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het oplossen van sociale en duurzame vraagstukken (good2connect.nl).
 • Versa Welzijn: draagt samen met bewoners bij aan een betrokken samenleving (versawelzijn.nl).
Good2connect logo
versa welzijn logo