Over Good2Connect

Good2Connect: Verbindt. Versterkt. Verduurzaamt.

Rigo Stegeman

Mijn doel is om bij te dragen aan een harmonieuzere wereld, door het inzetten en overdragen van mijn kennis, ervaringen en creativiteit en anderen hiermee te inspireren. Mijn kracht is om die werelden op zinvolle en creatieve wijze aan elkaar te verbinden met méérwaarde voor alle betrokkenen.

Wat doet Good2Connect?

Onze missie

Organisaties duurzaam laten floreren in de nieuwe waarde economie.

‘Van economische groei, naar duurzame bloei’

Waarom

Het huidige systeem, gericht op economische groei, heeft ons in het verleden veel gebracht, maar is ook onhoudbaar en onwenselijk. Het is dus niet de vraag ‘of’, maar ‘hoe’ we naar een andere ‘economie’ kunnen. Wij geloven dat die nieuwe economie gericht is op het toevoegen van waarden voor mens, maatschappij en moeder aarde. Een ecosysteem waarin welvaart, welzijn en welbevinden elkaar versterken en in balans is. Wij zijn er van overtuigd dat iedere organisatie die weet hoe ze waarde kan toevoegen aan dit ecosysteem, zonder dat het ten koste gaat van andere waarden, duurzaam zal floreren.

Hoe

Het organisatie bloeimodel maakt inzichtelijk hoe je in vijf concrete stappen meervoudige waarde kunt creëren voor zowel mens, maatschappijeconomieecologie en restmateriaal . Met de vijf stappen: 1. verkennen, 2. verbinden, 3. versnellen, 4. verrijken en 5. verduurzamen biedt het organisatie bloeimodel nieuwe inzichten en een verstaalslag naar een integrale en hands-on aanpak. Het resultaat is een organisatietransitie van economische groei naar duurzame bloei .  

Alle diensten sluiten aan bij een of meerdere stappen van het organisatie bloeimodel. Van inspiratie, naar activatie, acceleratie, co-creatie en uiteindelijk integratie. Zo dragen alle individuele stappen van mensen en organisaties bij een gezamenlijke beweging naar de nieuwe waarde economie. 

Om dit te concretiseren gebruiken we de wereldwijde Duurzame Ontwikkelings Doelen als voedingsbodem en de Nieuwe Economische Index als meetbaar ingredient voor Nederlandse organisaties. 

Partners

Good2Connect werkt samen met partners

Actuele vacatures

Helaas, op dit moment zijn wij niet op zoek naar mensen! Wees als eerste op de hoogte van nieuwe vacatures door je in te schrijven voor de Bloeibrief. Of volg ons op sociale media.

    Open sollicitaties

    Als je een open sollicitatie wilt sturen, mag dat natuurlijk altijd! Stuur een mail naar info@good2connect.nl. Vertel waarom juist jij geschikt bent om bij Good2Connect te werken, wat je achtergrond is en wat je graag zou doen bij Good2Connect. Dit geldt ook voor stageplekken.

    Werken bij Good2Connect

    Good2Connect is een project & advies bureau die zowel commerciële als ideële organisaties ondersteunt bij het praktisch oplossen van sociale en duurzame vraagstukken naar een toekomstbestendige organisatie. Hierbij gebruiken we de SDG’s (Sustainable Development Goals) als paraplu. Als sociale onderneming zien wij het belang van duurzaam en maatschappelijk betrokken ondernemen en wij willen dit verder ontwikkelen.