Logo_Talent4Good_payoff

100 professionals helpen 100 Hilversummers

Tijdens de Talent4Good Challenge Hilversum springt het bedrijfsleven in de bres voor mensen met economische of maatschappelijke achterstand. Wil je ook van de wereld een betere plek maken? Ben je je er steeds meer van bewust dat jij een bijdrage kunt leveren aan het halen van de duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN vastgesteld hebben?  Denk aan doelstellingen onder andere op het gebied van een goede gezondheid, kwalitatief beter onderwijs en op het vlak van eerlijk werk en economische groei.

Een betere wereld begint hier, in Hilversum, bij jou!

Het doel van de Challenge is om 100 professionals aan 100 hulpvragers te koppelen. Als professional kun je zelf aangeven op welk vlak je wilt helpen. Zo kun je Nieuwe Nederlanders met een taalachterstand coachen, jongeren adviseren bij het solliciteren en ouderen opbeuren die zich eenzaam voelen of die hun kennis op digitaal gebied willen bijspijkeren. Naast je talent is het persoonlijk contact natuurlijk van grote waarde. Samen ondernemen jullie diverse activiteiten, verspreid over 12 uur in de periode maart tot en met mei 2020.

We horen je stiekem denken: ‘wat levert het me op?’

Je zal merken dat het je veel oplevert. Heel veel. Het zal je voldoening geven om anderen te helpen. Je zal merken dat het niet alleen een zinvolle maar ook nog eens een leerzame ervaring voor je is. En wat je ook een goed gevoel zal geven: door jouw hulp kunnen steeds meer mensen op sociaal en economisch gebied participeren in de maatschappij.  

Beluister hieronder ook het interview dat we mochten geven op NH Gooi radio.

Beluister hier het interview dat we mochten geven op NH Gooi radio.

Wat voor coach kun je worden?

 • Jobcoach: help mensen een stap dichter naar een baan
 • Digicoach: help mensen digitaal vaardiger te worden
 • Taalcoach: help mensen met de Nederlands
 • Sociale coach: help mensen minder eenzaam te zijn

De belangrijke informatie op een rijtje

DOWNLOAD HIER DE FLYER

Enthousiast? 

Enthousiast geworden? Zijn we heel blij mee! Als professional via ons aan de slag gaan, is  zo gebeurd. Wij nemen je namelijk veel werk uit handen. 

We vinden het belangrijk dat de match juist is. Daarom geef je vooraf aan bij welke hulpvraag en doelgroep jouw interesse ligt. Wij zorgen vervolgens voor de juiste match binnen jouw beschikbare tijd en begeleiden het proces.  De activiteiten vinden in de buurt en (deels) onder werktijd plaats. 

Aanmelden kan tot 3 april! 

MELD JE HIER DIRECT AAN ALS VRIJWILLIG PROFESSIONAL (MEDEWERKER)
MELD JE HIER AAN ALS ORGANISATIE

Wij verzorgen alle randvoorwaarden

 • We inventariseren je persoonlijke interesses en matchen je met een geschikt maatje
 • We zorgen dat je voor de start persoonlijk geïnformeerd wordt over je maatje en zijn/haar situatie en tijdens het hele traject is er een maatjescoördinator
 • We organiseren in maart een startersbijeenkomst zodat je goed voorbereid bent
 • We bieden een persoonlijk activiteitenplan en monitoren de vooruitgang op basis van resultaten en tevredenheid

Praktische informatie

 • Duur en periode: de Challenge duurt ongeveer 8 weken en loopt vanaf 13 maart tot eind mei 2020. In deze periode onderneem je zo’n 6 activiteiten van 2 uur met je maatje
 • Investering: wij vragen per deelnemer een bijdrage van € 145,- (ex btw) voor de bemiddeling en begeleiding. De eerste 25 deelnemers betalen slechts € 75,- dus wees er snel bij! 

Waarom vragen wij een bijdrage

Voor het organiseren, matchen en begeleiden van Talent4Good-maatjes vragen wij deelnemende professionals om een financiele bijdrage. Op deze manier kunnen we deelnemers maximaal ontzorgen en ondersteunen en doen hulpvragende maatjes kosteloos mee.

Ons doel is om een beweging op gang te brengen in het bedrijfsleven waarbij het onderdeel van de bedrijfsvoering wordt om je talent in te zetten voor een ander. Als een bedrijf eenmaal de weg weet te vinden naar hulpvragers, wordt ons werk hopelijk vanzelf overbodig.

Logo_Talent4Good_payoff

Partners in de Talent4Good Challenge Hilversum 2020

 • Stichting Zinnig Ondernemen bevordert, promoot en stimuleert sociaal en  maatschappelijk verantwoord ondernemen waarin het bedrijfsleven een rol heeft.
 • Good2connect: een project- & adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het oplossen van sociale en duurzame vraagstukken (good2connect.nl).
 • Versa Welzijn: draagt samen met bewoners bij aan een betrokken samenleving (versawelzijn.nl).
MELD JE HIER DIRECT AAN ALS VRIJWILLIG PROFESSIONAL (MEDEWERKER)
MELD JE HIER AAN ALS ORGANISATIE