Doe mee aan de ‘Talent4Good Challenge’

25 professionals helpen 25 Hilversummers

Met de Hilversumse Talent4Good Challenge zet je als professional je ‘talent in voor een ander’ door twee maanden lang maatjes te worden met een Hilversummer in een kwetsbare situatie. Het doel van de challenge is om met 25 professionals 25 Hilversummers te helpen met maatschappelijke en/ of economische participatie. Zo kun je bijvoorbeeld jongeren helpen met solliciteren, Nederlands oefenen met nieuwe Nederlanders of zorgen dat ouderen zich minder eenzaam voelen of digitaal vaardiger worden.

Hoe werkt het?

Met de ‘Talent4Good maatjesprojecten’ koppelen we medewerkers van organisaties aan mensen in een kwetsbare situatie die behoefte hebben aan een coach, mentor of sociaal maatje.

Als medewerker onderneem je samen met je maatje diverse activiteiten, verspreid over 12 uur in de periode februari t/m april 2020. Hierbij zet je naast je talent, vooral je menselijke kwaliteiten in, waarbij het persoonlijk contact het belangrijkste is. Je geeft zelf vooraf aan bij welke hulpvraag en doelgroep jouw interesse ligt.

Als bedrijf bied je je medewerker de kans om dit (gedeeltelijk) onder werktijd te doen.

Wat levert het jou en jouw werkgever op?

Een trots en betrokken gevoel met onvergetelijke ervaringen en nieuwe inzichten! En organisaties combineren de zakelijke en persoonlijke groei van hun medewerkers met het versterken van een duurzame lokale economie.

Wij verzorgen alle randvoorwaarden

  • We inventariseren je persoonlijke interesses en matchen je met een geschikt maatje
  • We zorgen dat je voor de start persoonlijk geïnformeerd wordt over je maatje en zijn/haar situatie en tijdens het hele traject is er een maatjescoordinator
  • We organiseren begin februari een startersbijeenkomst zodat je goed voorbereid bent
  • We bieden een persoonlijk activiteitenplan en monitoren de vooruitgang op basis van resultaten en tevredenheid

Praktische informatie

  • Duur en periode: de Challenge duurt 8 weken en loopt van 17 februari  t/m 17 april 2020, waarin je zo’n 6 activiteiten onderneemt van 2 uur met je maatje
  • Kosten: wij vragen per deelnemer een bijdrage van € 95,- (ex btw) voor de bemiddeling- en begeleiding.

Partners in de Talent4Good Challenge Hilversum 2020

Stichting Zinnig Ondernemen: bevordert, promoot en stimuleert sociaal- en  maatschappelijk verantwoord ondernemen waarin het bedrijfsleven een rol heeft.
Good2connect: een project- & adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het oplossen van sociale en duurzame vraagstukken (good2connect.nl).
Versa Welzijn: draagt samen met bewoners bij aan een betrokken samenleving (versawelzijn.nl).