De Hilversumse ‘Talent4Good Challenge’ 100 professionals helpen 100 Hilversummers

Met de Hilversumse Talent4Good Challenge zet je als professional je ‘talent in voor een ander’ door twee maanden lang maatjes te worden met een Hilversummer in een kwetsbare situatie. Het doel van deze nieuwe Challenge is om met 100 professionals 100 Hilversummers te helpen met maatschappelijke en/of economische participatie. Zo kun je bijvoorbeeld jongeren helpen met solliciteren, Nederlands oefenen met nieuwe Nederlanders of zorgen dat ouderen zich minder eenzaam voelen of digitaal vaardiger worden.

Meedoen

De Hilversumse Talent4Good Challenge loopt van 15 maart t/m 10 mei 2019, vanaf januari kun je je inschrijven. Wil je je alvast voorinschrijven of wil je een Talent4Good programma in je eigen plaats? Stuur ons dan een BERICHT en wij nemen contact met je op.

Waarom

Er zijn veel Hilversummers die moeite hebben om te participeren in de maatschappij. Zowel op sociaal- als op economisch vlak. Het ontbreekt ze bijvoorbeeld aan opleiding, een (sociaal) netwerk of ze ervaren barrières vanwege psychische of lichamelijke beperkingen. Zo voelen in Hilversum ongeveer 7000 (8%) mensen zich eenzaam, leven er 1500 gezinnen onder de armoedegrens en zijn er 2000 werkzoekenden*. Met jouw hulp zorg je dat zij weer beter kunnen deelnemen aan de Hilversumse samenleving.

Young carer walking with the elderly woman in the park

Wat levert het op

  • Een trots en betrokken gevoel met onvergetelijke ervaringen en nieuwe inzichten
  • Maatjes krijgen meer zelfvertrouwen, ervaren een beter toekomstperspectief, staan positiever in het leven en ontwikkelen meer sociale contacten
  • Organisaties combineren de zakelijke en persoonlijke groei van hun personeel met het versterken van een duurzame lokale economie

Praktische informatie

Gedurende 8 weken (15 maart – 10 mei) onderneem je zo’n 6 activiteiten van 2 uur met je maatje. De activiteiten vinden dichtbij en (gedeeltelijk) onder werktijd plaats en zijn gericht op het vergroten van kennis, kunde, vitaliteit en sociale contacten.

Wij verzorgen alle randvoorwaarden:
We inventariseren je persoonlijke interesses en matchen je met een geschikt maatje,
We zorgen dat je voor de start persoonlijk geïnformeerd wordt over je maatje en zijn/haar situatie,
We bieden een activiteitenplan en monitoren de vooruitgang op basis van resultaten en tevredenheid