STEM OP JE FAVORIETE IMPACTMAKER!

De Good2Connect Impact Award ‘t Gooi is een publieks- en juryprijs die ieder jaar wordt uitgereikt. In 2015 deden maar liefst 21 organisaties mee en won basisschool de Kindercampus uiteindelijk deze prijs. Alle bedrijven en ideële organisaties in ‘t Gooi e.o.* die bijdragen aan een duurzame en eerlijke wereld, kunnen meedingen. Iedereen kan tot 9 oktober stemmen voor de publieksprijs en op 3 oktober maakt de jury alvast de vijf genomineerde voor de juryprijs bekend.

Meedoen als Impactmaker? Nomineren kan hier

KOM NAAR DE UITREIKING OP 10-10 op de DAG VAN DE DUURZAAMHEID HILVERSUM

De organisatie met de meeste publieksstemmen wint de publieksprijs en de organisatie die het beste wordt beoordeeld door de jury wint de juryprijs. Beide winnaars mogen zich een jaar lang impactmaker van ‘t Gooi e.o. noemen, krijgen diverse media aandacht en ontvangen een prijzenpakket. De prijsuitreiking van zowel de publieks- als de juryprijs 2016 vindt plaats op 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid Hilversum. De vijf genomineerden en de publieksprijs winnaar zullen zich hier presenteren. De dag van de Duurzaamheid staat in het teken van winst voor mens, maatschappij en milieu waarbij deelnemers als bedrijven, winkels, restaurants, en non-profit organisaties handvatten krijgen om hier praktisch mee aan de slag te gaan. De Dag van de Duurzaamheid Hilversum wordt door diverse ondernemers uit Hilversum georganiseerd. Klik hier voor meer info en aanmelden voor de dag van de duurzaamheid…

STEM HIER OP JE FAVORIETE IMPACTMAKER

The survey is already over.

DimLight

DimLight te Baarn is de groothandel in professionele LED verlichting. Onze LED verlichting is 99,9% recyclebaar, geeft ruim 50% minder CO2 uitstoot en bespaart ruim 50% energie.

Lees meer

Hoeve Ravenstein

Bezoekers kunnen hier terecht voor alle dagelijkse boodschappen van de beste kwaliteit. De vele soorten groentes, kruiden en bloemen uit eigen moestuin en het vlees van de runderen die op Hoeve Ravenstein een goed leven hebben gehad zijn unieke streekproducten.

Lees meer

Stichting ASAP-Burkin’art

Stichting ASAP (Association for Small African Projects) werkt sinds 1997 aan het verlichten van armoede in 10 dorpen rond Bobo Dioulasso door de inwoners onderwijs, zorg en een duurzame economie aan te bieden. De mannen en vrouwen in de dorpen bepalen hun eigen prioriteiten. Zij dragen tijd, geld of goederen bij aan de realisatie van ontwikkelingsprojecten. Hiermee draagt ASAP bij aan duurzame ontwikkeling en aan zelfredzaamheid.

Lees meer

hemel-bed-logo

Hemel-Bed

Hemel-Bed maakt mooie, ecologische designproducten voor de uitvaart. Het is een Social Enterprise, werkend vanuit de volgende kernwaarden: Schoonheid en Troost, Hemel-Bed verdeelt werk, All Benefit Circle, Hemel-Bed en milieu, MVO en transparantie en Hemel-Bed en dienstverlening.

Lees meer

Elk Gooisch Matras Komt Van Pas (Stichting Nieuw in ‘t Gooi)

Wij zamelen spullen in (die normaliter bij het GAD of de Kringloop belanden) MET EN VOOR statushouders en voedselbankklanten. Deze mensen kunnen gratis bij ons komen winkelen voor alle mogelijke huisraad.

Lees meer

De Groene Griffioen

Biologisch melkveebedrijf met kaasmakerij, boerderijwinkel, vergaderruimte, belevingsmogelijkheden (workshop, rondleidingen, teamuitjes) we zijn en leerbedrijf voor vrijwilligers en stagiaires. Daarnaast organiseren we evenementen die vrij toegankelijk zijn: kerstmarkt, open dag, huiskamerconcert.

Lees meer

King Arthur Groep

Iedereen laten doen waar hij of zij goed in is. Mensen met dementie, vrijwilligers, zorgverleners, familie, buren en andere organisaties iedereen is ergens goed in. Wij proberen al die mooie talenten te verbinden zodat we samen tot iets moois komen, voor elkaar en voor een ander.

Lees meer

Green Speed fietskoerier

GreenSpeed verzorgt met cargobikes het transport van goederen binnen de bebouwde kom. Cargobikes zijn hypermoderne bakfietsen. Licht, snel, wendbaar en met een grote waterdichte en afsluitbare transportbak. Het zijn fietsen dus gewoon trappen op de pedalen. Dus geen Co2 uitstoot, fijnstof- of parkeer problemen. Geruisloos.

Lees meer

BioBite

Biobite LKKR is onze stoere krachtkoek. We brengen hem uit in de varianten Boekweit en Spelt. Waardevolle granen, aangevuld met haver en gierst, maken dat er echt wat te kauwen is. En voor de rest is LKKR natuurlijk lekker.

Lees meer

Tijd voor Meedoen

Tijd voor Meedoen (TvM) in de Draaikom is een project van Versa Welzijn in Huizen. Iedereen die iets wil of kan bijdragen aan de samenleving, dus sociale overwaarde heeft, is welkom en geeft iets van die overwaarde aan de ander. Het participeren van de een leidt tot het activeren van de ander: we noemen dat het ‘Tsunami-effect’.

Lees meer

Sus & Zo

Bij Sus & So, sustainable en social vind je biologische en eerlijk gemaakte kleding van mooie materialen zoals biokatoen, wol en hennep. De makers hebben een eerlijk loon gekregen en de materialen zijn milieuvriendelijk. Daarnaast hebben we o.a. biologisch bed- en badtextiel, ondergoed, sloffen, accessoires en zeep.

Lees meer

Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek

De nieuwe NME-wijzer Gooi en Vechtstreek is nu een jaar actief (www.nmegooivechtstreek.nl) en geeft alle ruim 100 basisscholen in de regio een overzicht van educatieve activiteiten over natuur, duurzaamheid, landschap en erfgoed. Zo kunnen zoveel mogelijk kinderen leren en beleven over natuur, duurzaamheid en erfgoed!

Lees meer
CRITERIA

Het publiek en de jury wordt gevraagd te oordelen welke organisatie de meest waardevolle sociale en duurzame impact heeft op basis van de volgende criteria:

  1. duurzaamheid van de impacthoe bestendiger hoe beter, denk aan de impact voor mens en milieu, denk aan recycling en fairtrade
  2. sociaal/maatschappelijke impacthoe groter hoe beter, hoeveel helpt het mens en samenleving, denk aan mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt, diversiteit,ouderen en leefbaarheid
  3. omvang & reikwijdte van de impacthoe meer hoe beter, In aantal mensen, diensten, producten en geografisch
  4. innovativiteit van product, dienst of aanpakhoe vernieuwender hoe beter, nieuwe technologie, communicatie en slim combineren en samenwerken
  5. mate van inspiratie voor anderenhoe aanstekelijker hoe beter, leidt het tot gedragsverandering of werkt het stimulerend om het zelf te doen