Hier vindt u alle impactmakers die meedoen aan de Impact Award ‘t Gooi 2015. Hieronder kunt u uw stem uitbrengen en op versturen drukken. U ziet dan meteen het totaal resultaat van alle stemmen.

The survey is already over.

Sustainer Homes

Sustainer Homes

Sustainer Homes bouwt oude zeecontainers om tot ‘s werelds eerste volledig zelfvoorzienende, duurzame en mobiele containerwoningen. Door de meest geavanceerde clean technology in één huis samen te brengen laten we zien dat duurzaam leven geen offer meer hoeft te betekenen in wooncomfort.

Lees meer

logo-nme

NME-wijzer Gooi en Vechtstreek

De nieuwe NME-wijzer Gooi en Vechtstreek  geeft alle ruim 100 basisscholen in de regio een overzicht van educatieve activiteiten over natuur, duurzaamheid, landschap en erfgoed. Zij kunnen online inschrijven op de educatieve activiteiten van de betrokken lokale en regionale organisaties in Gooi en Vechtstreek.

Lees meer

de winkel

DE WINKEL

Sinds 1 september hebben wij, Lieke en Corine van HET HUISMERK, een winkel geopend genaamd DE WINKEL aan de Bussumerstraat 28 te Hilversum. Hier verkopen wij woonaccessoires, kado’s, kleding, boeken en nog veel meer producten van ontwerpers en onafhankelijke brdrijven uit Nederland en Belgie.

Lees meer

hemel-bed

Hemel-Bed

Hemel-Bed maakt mooie, ecologische designproducten voor de uitvaart. Het is een Social Enterprise, werkend vanuit de volgende kernwaarden:

Lees meer

Natuurlijkheden

Natuurlijkheden

Door de avontuurlijke natuuractiviteiten beleven kinderen volop plezier in de natuur. Ze gaan natuur waarderen en dragen daardoor in de toekomst bij aan goede zorg ervoor. Tijdens hun natuurtocht zijn ze fysiek gezond bezig, breiden hun motorische beweeglijkheid en vertrouwen uit, ontdekken nieuwe vaardigheden bij zichzelf en anderen, raken hun overtollige energie kwijt en komen tot rust.

Lees meer

Exalius-logo

Exalius

Exalius helpt de gebouwde omgeving (woningen en gebouwen) met verduurzaming van het energiegebruik. Dit kan door minder energie te gebruiken én door duurzaam energie op te wekken. Onze aanpak is een complete dienstverlening:

Lees meer

lets t gooi 300pix

LETS het Gooi

LETS het Gooi is een vereniging waarbinnen de (momenteel ruim honderd) leden onderling goederen en diensten met elkaar uitwisselen zonder dat daar geld aan te pas komt. Omdat er niet één op één wordt geruild hanteren we wel een ruileenheid: de knikker.

Lees meer

EducatieDeVerbinding-logo

De Verbinding

Dat duurzame techniek stoer, inspirerend en uitdagend is, dat willen wij bewijzen! Wat dacht je van je fiets ombouwen tot biologische frietfiets? Een oude lamp upcyclen? Je eigen mobiele telefoonhoesje uitprinten met een 3D printer. Of een hamburger ontwerpen met sprinkhanen?

Lees meer

GETlogo

Green Energy Toys

Het speelgoed dat Green Energy Toys verkoopt is niet standaard. Het is duurzaam en educatief. Het assortiment bestaat uit speelgoed en experimenten welk leuk zijn voor thuis en /of school om op een speelse wijze kennis te maken met duurzame energiebronnen.

Lees meer

VindJeRuimte-logo

Vindjeruimte

Via de site www.VindJeRuimte.nl kunnen inwoners, verenigingen en stichtingen heel gemakkelijk ruimte vinden, vergelijken, reserveren en huren voor sport, spel, ontspanning en educatie. Gemeenten en locatiebeheerders krijgen een tool, een webapplicatie, zodat zij met minder mensen, tijd en geld gemakkelijk een ruimte kunnen verhuren.

Lees meer

BioBite-logo

BioBite Nederland BV

Biobite LKKR is onze stoere krachtkoek. We brengen hem uit in de varianten Boekweit en Spelt. Waardevolle granen, aangevuld met haver en gierst, maken dat er echt wat te kauwen is. En voor de rest is LKKR natuurlijk lekker.

Lees meer

GreenSpeed-logo

GreenSpeed

GreenSpeed verzorgt met cargobikes het transport van goederen binnen de bebouwde kom. Cargobikes zijn hypermoderne bakfietsen. Licht, snel, wendbaar en met een grote waterdichte en afsluitbare transportbak. Het zijn fietsen dus gewoon trappen op de pedalen. Dus geen Co2 uitstoot, fijnstof- of parkeer problemen. Geruisloos.

Lees meer

groene griffioen 300pix

De Groene Griffioen

Biologisch melkveebedrijf met kaasmakerij, boerderijwinkel, vergaderruimte, belevingsmogelijkheden (workshop, rondleidingen, teamuitjes) we zijn en leerbedrijf voor vrijwilligers en stagiaires. Daarnaast organiseren we evenementen die vrij toegankelijk zijn: kerstmarkt, open dag, huiskamerconcert.

Lees meer

Kindercampus 100pix

KinderCampus

De KinderCampus is een brede basisschool gehuisvest in een nieuw gebouw. De KinderCampus is een school voor ervaringsgericht onderwijs: Duurzaam onderwijs! De KinderCampus staat voor een brede ontwikkeling en een rijke leeromgeving; ook na schooltijd. Leren op de KinderCampus is gebaseerd op het principe van ervaringsgericht onderwijs.

Lees meer

villalana-wit-logo-medium-beeldmerk-rechts

VillaLana

Wol is een natuurproduct met fantastische kwaliteiten, die bij lange na niet te evenaren zijn door kunststoffen. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen de voordelen van wol. Slapen op een topmatras gevuld met wol is heerlijk, een wollen deken op de bank is gezellig en mooi, een plaid voor onderweg is warm en handig. Wol is zacht, warm, hypoallergeen, ventilerend en zeer comfortabel.

Lees meer

DGBC-logo

Duurzaam schoolonderzoek

Met BREEAM-NL junior brengen scholieren van groep 7/8 de duurzaamheid van hun eigen basisschool in kaart. Het actieve dagdeel bestaat uit een introductie over duurzaamheid, het onderzoeken van de school door de leerlingen en het presenteren van de resultaten aan de directeur.

Lees meer

Gelijkvloers 200pix

Gelijkvloers

Gelijkvloers is een dienst voor mensen die in de toekomst zelfstandig willen blijven wonen. Dat kan een overweging zijn die urgent is, bijvoorbeeld na ziekenhuisopname, of een wens die ingegeven wordt door toekomstplannen. Wij beginnen met het onderzoeken van de (woon)wensen. We helpen om keuzes te maken. Daarna gaan wij de mensen helpen door te zoeken, vinden en regelen we de woonruimte. Gelijkvloers helpt praktisch met opruimen, verbouwen, verhuizen en inrichten. Vervolgens houden we contact met de mensen of alles naar wens verloopt.

Lees meer

Naamloos-2

GoodyFood

GoodyFood gelooft in dat wat goed is. Ofwel GOOD, in de ruimste zin van het woord. Minimaal BIOLOGISCH, maar ook Fairtrade, Demeter of ecologisch. Wij vinden dat duurzaam en bewust boodschappen doen, vooral ook leuk en inspirerend moet zijn.  

Lees meer

logo-almansweide 250pix

CPO Almansweide

CPO Almansweide ( Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)

Het sociale aspect van dit project drukt zich uit in de visie, de werkwijze en het uiteindelijk resultaat van dit project wat we in 2017 verwachten te bereiken. Almansweide is een voorbeeld van sociale innovatie. We opereren als bewoners op het snijvlak van overheid en markt.

Lees meer

king arthur 250pix
King Arthur Groep

In onze zorg en begeleiding van mensen met dementie en hun mantelzorgers zoeken wij naar de mogelijkheden van de mensen en niet naar de beperkingen. Waar is de persoon met dementie, de zorgverlener, de vrijwilliger goed in en hoe kunnen wij dit inzetten voor elkaar. Dus niet alleen voor de persoon zelf, maar juist ook voor anderen en andere organisaties in de regio.

Lees meer

 daktuin_logoweb 250pixel

Daktuin & De Groene Verbindig

De Daktuin is een duurzaam biologisch/dynamisch project opgezet om te dienen als leer-werktraject voor werkloze jongeren in Huizen. Bedacht in 2013, sponsoring gezocht/gevonden en ontwikkeld in 2014 en gerealiseerd begin 2015. Inmiddels is de Daktuin veel meer dan een leer-werktraject.

Lees meer