Herken je deze vragen: wat zijn de Global Goals (ook wel SDG’s genoemd), wat kan of moet ik er mee en hoe pak ik dat dan aan? Wij horen deze vragen regelmatig, zeker onder het kleiner MKB. Daarom bieden we je graag wat inspiratie en praktische tools aan. Maar eerst wat cijfers. Volgens onderzoek van PwC is 71 procent van de bedrijven van plan om aan de slag te gaan met de Global Goals. Dat klinkt heel positief, maar het onderzoek is gehouden onder een vrij selectieve groep, binnen het MKB lijkt dit aantal een stuk lager. Want volgens het onderzoek van MKB Servicedesk geeft slechts 20 procent van de 600 respondenten aan te weten wat de Global Goals inhouden en 60 procent zegt geen idee te hebben wat de Global Goals inhouden! En van de groep die willen starten, geeft slechts 13 procent aan over de tools hiervoor te beschikken. Daarom hebben we de Global Goals Games in het leven geroepen, een leuke en laagdrempelige manier om te ontdekken hoe je samen concreet kunt bijdragen aan een betere wereld. Maar wat zijn de Global Goals? Dit zijn 17 werelddoelen, opgesteld door de Verenigde Naties, om samen te zorgen voor een eerlijke, veilige en duurzame toekomst voor onze en de volgende generaties. Bekijk deze 2 filmpjes om een goed beeld te krijgen hiervan, de eerste is in het Engels en de tweede in het Nederlands. Introductie Global Goals (Engels) en Introductie Global Goals (Nederlands)

Wil je zelf alvast iets doen? Vervang je google searchengine dan door Ecosia en plat bomen terwijl je zoekt. Bekijk hier hun filmpje ter inspiratie. Succes met de Global Goals en in het volgende blog weer meer tips.   

De #Globalgoals4all blogs belichten de 17 #Globalgoals (of #SDGs) en de invloed hiervan op ons dagelijks leven, zowel zakelijk als prive. Van ver weg tot heel dichtbij, met inspirerende voorbeelden, feiten en concrete handvatten. Wil je zelf op een leuke en laagdrempelige aan de gang met de Global Goals, kijk kan is op www.globalgoalsgames.nl

#SDG #globalgoals #duurzaam #MVO #transitie #Good2connect #Zinnigezaken